+380683021890
+380958616662
+380675004436
E-mail: dimkomforta@gmail.com
Київ 02002, вул. Митрополита Андрея Шептицького 22б

Статті

Глиняний пророщувач (спраутер). Адепти правильного харчування і ті, хто піклується про своє здоров'я, добре знають, скільки користі організму приносять пророщені зерна і насіння. Вони активізують метаболізм і підвищують імунітет, допомагають ниркам, печінці та кишечнику очищати організм від токсинів, підтримують оптимальний баланс вітамінів і мікроелементів. Для того, щоб отримати з зерна або насіння повноцінний паросток, що містить максимум корисних компонентів, зручно використовувати спраутер або, інакше, пророщувач. Що являє собою це пристосування і як ним користуватися? Про це - далі. Принцип роботи глиняного пророщувача.  Виріб складається з чотирьох округлих лотків, встановлених один на одного. У верхніх є отвори для відтоку зайвої рідини, нижня виконує функцію піддона, в якому збирається вода. Зверху пристосування закривається кришкою - вона перешкоджає інтенсивному випаровуванню вологи. Користуватися пророщувачем просто: достатньо промити посівний матеріал в холодній воді, укласти в лоток ...
практикум     19 березня 2021

На що звертати увагу при виборі тандиру?

На що звертати увагу при виборі тандиру? На що звертати увагу при виборі тандиру?   Тандир є азіатська піч-жаровня в формі конуса. У ньому можна готувати практично будь-які страви: смажити м'ясо і рибу, томити овочі, запікати частини туш, наприклад, баранячу або свинячу ногу, піч коржі, робити плов і навіть кип'ятити чай. На відміну від мангала, приготування тут здійснюється не за рахунок вугілля, а за рахунок віддачі тепла прогрітими стінками пристосування. Виходячи з цього, при виборі тандиру мають значення його певні характеристики. Властивості, що впливають на вибір. Перше, і, мабуть, найважливіше - товщина стін. Чим вони товщі, тим більше тепла зможуть акумулювати в процесі топки і тим повільніше його віддаватимуть при приготуванні. Тонкостінними вважаються тандири зі стінками в 3-4 см. Влітку в них ще можна приготувати «довгограючі» страви, взимку ж з цим можуть бути проблеми. А ось жаровні, у яких товщина корпусу досягає 6-7 см, безумовно гідні вашої уваги: ...
Новорічна яликна в горщику: модна тенденція і цивілізований підхід до охорони природи. Витає в повітрі аромат хвої та мандаринів - це, мабуть, ті асоціації, які виникають у більшості наших з вами співвітчизників при згадці новорічних свят. Пам'ятаєте старий добрий віршик про те, як хочемо ми туди, «де ялинка в ваті, і злегка за 30 татові ...»? Так ось саме з ялинкою, з живою новорічної ялинкою, прикрашеної різнокольоровими кульками та мерехтливими гірляндами асоціюється у нас з вами найулюбленіше свято всіх дітей і дорослих. Саме тому і намагаємося ми числа так 30 або навіть 31 грудня потрапити на ринок і принести звідти лісову красуню, щоб хоча б на кілька днів створити в будинку казкову атмосферу. Однак як же боляче потім викидати цю ялинку - зів'ялу, опустившись гілочки і втрачає свої голки. Але робити це зовсім не обов'язково, адже можна купити ялину в горщику, дбайливо висаджену умілими руками і покликану радувати покупців не пару днів в році, а довго, протягом багатьох десятиліть. Ялинки в горщиках: що треба знати перед покупкою? Придбання живий ...
Казан у кулінарній культурі предків і сучасників. Казан вперше з'явився в Середній Азії, коли кочуючі завойовники змушені були готувати їжу для цілого війська в умовах безперервних походів. В обов'язковий раціон кочівників входило м'ясо і борошно. Саме тоді були придумані великі каструлі напівкруглої форми з товстими стінками, в яких зручно було готувати їжу для великої кількості людей.   Технологія приготування їжі в казані. Для того, щоб страви, приготовані з використанням казана, мали особливі смакові якості необхідно дотримуватися наступних технологічних прийомів: - більшість страв вимагають, щоб ємність була попередньо розігрітою. Після того, як казан нагрівся, в ньому гріють жир для смаження з витопленого сала;- для обсмажування м'яса потрібен великий вогонь, при якому м'ясні шматочки покриються рум'яною скоринкою. При цьому необхідно стежити, щоб вони не пересмажилися і залишалися соковитими всередині;- для того щоб їжа приходила в готовність одночасно по всьому об'єму, а не тільки ...
 Інструкція до тандиру. Перші кроки після покупки тандира. ТАНДИР - східна піч для приготування різноманітних смачних страв, як альтернатива сучасному мангалу та барбекю. Ми пропонуємо Тандири, виготовлені з екологічно чистої білої каолінової глини, замішаної з вогнетривким шамотом і обпаленої при температурі близько 1200 градусів Цельсія. Підтвердженням екологічності наших тандирі є Висновок державної санітарно - епідеміологічної експертизи МОЗ України на тандирі № 05.03.02-04 / 4151 від 16.02.2016 року.   У Тандирі можна легко приготувати шашлик, м'ясо, рибу, овочі, коржики, запекти баранячу ногу, піцу. Це завжди: корисна і якісна їжа, різноманітність страв, зручність в приготуванні і можливість готувати в будь-який час року, незалежно від погоди. Вогонь розпалюється всередині тандира, при цьому нагріваючи стінки, які рівномірно віддадуть тепло для приготування страв. Вам не потрібно буде перевертати м'ясо, або крутити шампура і гасити вогонь, як на мангалі. Жар від розігрітих стінок тандира обсмажити продукти рівномірно з усіх ...
практикум     23 квітня 2013

Тандир. Запитання та відповіді.

Тандир.  Запитання та відповіді. Тандир.   Ваші запитання - наші відповіді. Питання № 1: Чи можна розпалювати тандир на віранді або в альтанці?Відповідь: НІ, якщо в конструкції віранди або альтанки не передбачена система вентиляції над тандиром або висота альтанки менше, ніж 3-и метри. Не можна розпалювати тандир в закритих приміщеннях! При розпалюванні, висота полум'я над тандиром може сягнути більш, ніж півметра, а якщо додати до цього ще й висоту самого виробу, то вийде критично небеспечний показник. Питання № 2: Чи можна користуватися тандиром взимку?Відповідь: Так, його можна використовувати в будь-який час року, але при достатньо  мінусових температурах кожне розпалювання повинно бути таким динамічним, як і при першому розпалюванні, тобто необхідно температуру піднімати максимально плавно (читати: «Перші кроки після купівлі тандира»). Намагатися не допуськати попадання рясних ...
Правила користування керамічним посудом з червоної глини. У керамічному посуді готували їжу з давніх віків. Страви в глиняних горщиках виходять смачніше і корисніше, ніж у звичайному посуді. Приготування їжі в глиняних горщиках помітно економить час, при цьому, дозволяючи отримати в результаті ароматне і соковите блюдо. Столовий керамічний посуд, представлений ​​в інтернет-магазині «Дім комфорту», в процесі виробництва пройшла двічі стадію випалу при температурі до 1200 градусів і виготовлена ​​за спеціальною технологією з натурального і екологічно чистої сировини - червоної глини, що дозволяє повністю зберігати в продуктах вітаміни, поживні речовини і аромати. За результатами державної санітарно - епідеміологічної експертизи № 05.03.02-04 / 21852, видане Міністерством охорони здоров'я України, столовий керамічний посуд зроблений згідно всіх стандартів, санітарних правил, медичних показників безпеки і відповідає умовам чинного санітарного законодавства України. Існує кілька правил, яких необхідно ...
cортувати за:
Дата  
коментарям  
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб виправити його.