+380683021890
+380958616662
+380675004436
E-mail: dimkomforta@gmail.com
Київ 02002, вул. Митрополита Андрея Шептицького 22б

На що звертати увагу при виборі тандиру?

На що звертати увагу при виборі тандиру?

На що звертати увагу при виборі тандиру?

 

Тандир є азіатська піч-жаровня в формі конуса. У ньому можна готувати практично будь-які страви: смажити м'ясо і рибу, томити овочі, запікати частини туш, наприклад, баранячу або свинячу ногу, піч коржі, робити плов і навіть кип'ятити чай.

На відміну від мангала, приготування тут здійснюється не за рахунок вугілля, а за рахунок віддачі тепла прогрітими стінками пристосування. Виходячи з цього, при виборі тандиру мають значення його певні характеристики.

Властивості, що впливають на вибір.

Перше, і, мабуть, найважливіше - товщина стін. Чим вони товщі, тим більше тепла зможуть акумулювати в процесі топки і тим повільніше його віддаватимуть при приготуванні.

Тонкостінними вважаються тандири зі стінками в 3-4 см. Влітку в них ще можна приготувати «довгограючі» страви, взимку ж з цим можуть бути проблеми. А ось жаровні, у яких товщина корпусу досягає 6-7 см, безумовно гідні вашої уваги: ​​після однієї топки тепла вистачить на дві закладки продуктів без додаткового підігріву.

Крім цього, при покупці тандира варто звернути увагу на:

Об `єм. Він залежить від того, як ви плануєте використовувати піч. Немає особливого сенсу купувати 70-літрову жаровню, якщо на вашому пікніку найчастіше присутня 2-3 людини. Вона коштує дорожче, прогрівається довше, а готувати в багато ви все одно не будете;

ширина горловини. Чим вона більше - тим більше можливостей у печі. У тандир з вузькою горловиною неможливо укласти ту ж баранячу ногу, а виймати коржі - вкрай незручно. Оптимальний діаметр - від 30 см;

висота. Тут все просто: в високих Тандирі навіть габаритні продукти, наприклад, запікаємо цілком велика риба, що не будуть упиратися в дно. А значить, такі жаровні надають більше можливостей для завзятих кулінарів. Звертати увагу варто на моделі, висота яких без кришки починається від 70 см;

вага. Він безпосередньо пов'язаний з товщиною стін корпусу. Так що важка піч - це не ознака незручності у використанні, а свідоцтво її добротності;

тип установки. Як правило, переносні тандири встановлюють на металеві ніжки. Їх висота повинна дозволяти вільно потрапляти повітря в піч через піддавали.

 

Форма і обробка грають, скоріше, естетичну, ніж практичну роль. Тому їх розглядати потрібно в останню чергу, після того, як ви визначилися з більш важливими параметрами.

Тандири від компанії «Дім комфорту»: щоб відпочинок вдався

Наші печі-жаровні відповідають всім перерахованим вище характеристикам. І навіть більше. Маса (матеріал), з якої формується корпус тандира, виготовляється за особливою технологією, з додаванням деревної стружки. Вона підвищує пористість стінок, а значить, зменшує їх теплопровідність. Таким чином тандири тримають тепло набагато довше ніж у конкурентів.

Крім того, на відміну від більшості моделей, в наших печах кришку не потрібно знімати і відставляти в сторону: вона є підйомною відкидний. Це зручно. Невеликі прорізи в місцях фіксації практично не впливають на теплозбереження.

Піддавали розташовується в центральній частині днища, що дає можливість ефективно регулювати рівень горіння, рівномірно розподіляючи тепло. А значить, дрова на сто відсотків виконують поставлене завдання. До того ж, в комплектацію тандиру входить колосник.

Наші жаровні стійкі до перепадів температур і атмосферних впливів ззовні, тому їх можна використовувати в будь-який час року і в приміщеннях, і в альтанках або верандах, і на відкритих просторах. А елегантний і вишуканий дизайн в східному стилі перетворить ваш тандир з утилітарного пристосування для приготування їжі в справжню родзинку інтер'єру або ландшафтного дизайну.

Каталог тандирів. 


написати свій відгук
Твоє ім'я:


Ваш e-mail:


Текст:
Осталось символов: 1000


Будь ласка, пройдіть тест


Защита от ботов:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб виправити його.