+380683021890
+380958616662
+380675004436
E-mail: dimkomforta@gmail.com
Київ 02002, вул. Митрополита Андрея Шептицького 22б

Правила користування керамічним посудом з червоної глини.

Правила користування керамічним посудом з червоної глини.

У керамічному посуді готували їжу з давніх віків. Страви в глиняних горщиках виходять смачніше і корисніше, ніж у звичайному посуді. Приготування їжі в глиняних горщиках помітно економить час, при цьому, дозволяючи отримати в результаті ароматне і соковите блюдо.

Столовий керамічний посуд, представлений ​​в інтернет-магазині «Дім комфорту», в процесі виробництва пройшла двічі стадію випалу при температурі до 1200 градусів і виготовлена ​​за спеціальною технологією з натурального і екологічно чистої сировини - червоної глини, що дозволяє повністю зберігати в продуктах вітаміни, поживні речовини і аромати. За результатами державної санітарно - епідеміологічної експертизи № 05.03.02-04 / 21852, видане Міністерством охорони здоров'я України, столовий керамічний посуд зроблений згідно всіх стандартів, санітарних правил, медичних показників безпеки і відповідає умовам чинного санітарного законодавства України.

Існує кілька правил, яких необхідно дотримуватися при приготуванні їжі в їдальні керамічному посуді з червоною гончарної глини:

- Якщо посуд новий та жодного разу не використовувався, вимочіть його в холодній воді 1 годину;

- Грубий йоржик, а також губки з абразивним покриттям можуть подряпати поверхню. Тому краще використовувати для очищення посуду м'яку губку.

- Горщики можна мити в посудомийній машині.

- Перш ніж почати готувати горщик або миску потримайте 15 хвилин у холодній воді. Пори посуду вберуть вологу і їжа вийде більш соковитою.

- Глиняні вироби не переносять різкого коливання температур.

- Завжди потрібно ставити глиняний горщик в холодну духовку поступово підвищуючи температуру. Холодний посуд у нагрітій духовці він може тріснути.

- Якщо в горщик класти гарячі овочі, то вже через кілька хвилин горщик можна ставити в попередньо нагріту духовку.

- З духовки горщик рекомендується діставати за 5 - 10 хвилин до готовності страви, так як навіть поза духової шафи вона буде продовжувати готуватися за рахунок властивостей горщика.

- Готуючи будь-які страви в керамічних горщиках, можна замість глиняних кришок використовувати кришки з тіста, які, просочуючись ароматами продуктів і спецій, стають дуже смачним хлібом.

- Рідина яку доливають в процесі приготування повинна бути гарячою, щоб стінки горщика не тріснули. Якщо поглянувши на вже розігріте блюдо ви виявите, що в супі замало бульйону або соус дуже густий, додайте рідини, але тільки гарячої, - від холодної стінки посуду можуть дати тріщину.

- З цієї ж самої причини, виймаючи горщик з печі, мікрохвильовки або духовки, не ставте його на занадто холодну поверхню. Найкраще, що можна придумати, - дати йому злегка охолонути на дерев'яній підставці, або обробній дошці.

- Запікати продукти можна в глиняному посуді будь-якої форми, навіть не призначеної з першого погляду для запікання: в макитрі, чашці, тарілці.

- Багато продуктів можна класти в горщик сирими, в горщику з червоної глини вони прекрасно приготуються потрібно тільки трохи збільшити час приготування.

- Після застосування залити горщики теплою водою на 15 - 20 хвилин, потім помити м'якою губкою, просушити.

- Готувати в глиняному посуді МОЖНА тільки:

- в духовці,

- в мікрохвильовці,

- в печі, але тільки без відкритого вогню,

- в тандирі, але після того як він набрав необхідну температуру та готовий до використання.

Увага! Дуже важливо пам'ятати, що використання посуду з червоною гончарної глини для приготування страв в печах, тандирах, духовках, із застосуванням відкритого полум'я - категорично заборонено!

Дорогі покупці! Дотримуйтеся правил використання! Тоді керамічний посуд з червоної гончарної глини буде служити вам довго, а смакові якості приготованих вами улюблених страв будуть особливими, а найголовніше - корисними!

Каталог керамічного посуду: https://www.domkomforta.budsvit.ua/keramicheskaya-posuda-iz-krasnoi-gliny

 

Олена
18 02 2020 19:44
коментар: Дякую корисна інформація

написати свій відгук
Твоє ім'я:


Ваш e-mail:


Текст:
Осталось символов: 1000


Будь ласка, пройдіть тест


Защита от ботов:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб виправити його.