У керамічному посуді готували їжу з давніх віків. Страви в глиняних горщиках виходять смачніше і корисніше, ніж у звичайному посуді. Приготування їжі в глиняних горщиках помітно економить час, при цьому, дозволяючи отримати в результаті ароматне і соковите блюдо.
Столовий керамічний посуд, представлений в інтернет-магазині «Дім комфорту», в процесі виробництва пройшла двічі стадію випалу при температурі до 1200 градусів і виготовлена за спеціальною технологією з натурального і екологічно чистої сировини - червоної глини, що дозволяє повністю зберігати в продуктах вітаміни, поживні речовини і аромати. За результатами державної санітарно - епідеміологічної експертизи № 05.03.02-04 / 21852, видане Міністерством охорони здоров'я України, столовий керамічний посуд зроблений згідно всіх стандартів, санітарних правил, медичних показників безпеки і відповідає умовам чинного санітарного законодавства України.
Існує кілька правил, яких необхідно дотримуватися при приготуванні їжі в їдальні керамічному посуді з червоною гончарної глини:
- Якщо посуд новий та жодного разу не використовувався, вимочіть його в холодній воді 1 годину;
- Грубий йоржик, а також губки з абразивним покриттям можуть подряпати поверхню. Тому краще використовувати для очищення посуду м'яку губку.
- Горщики можна мити в посудомийній машині.
- Перш ніж почати готувати горщик або миску потримайте 15 хвилин у холодній воді. Пори посуду вберуть вологу і їжа вийде більш соковитою.
- Глиняні вироби не переносять різкого коливання температур.
- Завжди потрібно ставити глиняний горщик в холодну духовку поступово підвищуючи температуру. Холодний посуд у нагрітій духовці він може тріснути.
- Якщо в горщик класти гарячі овочі, то вже через кілька хвилин горщик можна ставити в попередньо нагріту духовку.
- З духовки горщик рекомендується діставати за 5 - 10 хвилин до готовності страви, так як навіть поза духової шафи вона буде продовжувати готуватися за рахунок властивостей горщика.
- Готуючи будь-які страви в керамічних горщиках, можна замість глиняних кришок використовувати кришки з тіста, які, просочуючись ароматами продуктів і спецій, стають дуже смачним хлібом.
- Рідина яку доливають в процесі приготування повинна бути гарячою, щоб стінки горщика не тріснули. Якщо поглянувши на вже розігріте блюдо ви виявите, що в супі замало бульйону або соус дуже густий, додайте рідини, але тільки гарячої, - від холодної стінки посуду можуть дати тріщину.
- З цієї ж самої причини, виймаючи горщик з печі, мікрохвильовки або духовки, не ставте його на занадто холодну поверхню. Найкраще, що можна придумати, - дати йому злегка охолонути на дерев'яній підставці, або обробній дошці.
- Запікати продукти можна в глиняному посуді будь-якої форми, навіть не призначеної з першого погляду для запікання: в макитрі, чашці, тарілці.
- Багато продуктів можна класти в горщик сирими, в горщику з червоної глини вони прекрасно приготуються потрібно тільки трохи збільшити час приготування.
- Після застосування залити горщики теплою водою на 15 - 20 хвилин, потім помити м'якою губкою, просушити.
- Готувати в глиняному посуді МОЖНА тільки:
- в духовці,
- в мікрохвильовці,
- в печі, але тільки без відкритого вогню,
- в тандирі, але після того як він набрав необхідну температуру та готовий до використання.
Увага! Дуже важливо пам'ятати, що використання посуду з червоною гончарної глини для приготування страв в печах, тандирах, духовках, із застосуванням відкритого полум'я - категорично заборонено!
Дорогі покупці! Дотримуйтеся правил приготування! Тоді керамічний посуд з червоної гончарної глини буде служити вам довго, а смакові якості приготованих вами улюблених страв будуть особливими, а найголовніше - корисними!
19 01 2021 16:28
18 02 2020 19:44
|