Тандир. Ваші запитання - наші відповіді.
Питання № 1: Чи можна розпалювати тандир на віранді або в альтанці?
Відповідь: НІ, якщо в конструкції віранди або альтанки не передбачена система вентиляції над тандиром або висота альтанки менше, ніж 3-и метри. Не можна розпалювати тандир в закритих приміщеннях! При розпалюванні, висота полум'я над тандиром може сягнути більш, ніж півметра, а якщо додати до цього ще й висоту самого виробу, то вийде критично небеспечний показник.
Питання № 2: Чи можна користуватися тандиром взимку?
Відповідь: Так, його можна використовувати в будь-який час року, але при достатньо мінусових температурах кожне розпалювання повинно бути таким динамічним, як і при першому розпалюванні, тобто необхідно температуру піднімати максимально плавно (читати: «Перші кроки після купівлі тандира»). Намагатися не допуськати попадання рясних опадів, наприклад снігу або зимового дощу, на розігрітий тандир.
Питання № 3: Корпус і кришка тандира сильно нагріваються?
Відповідь: Так, нагріваються, у випадку, якщо Ви придбали тандир в стандартному виконанні, адже це природньо. У процесі розігріву температура всередині тандира може досягати 300 ° С, що призводить до досить сильного нагрівання самої корпуса, тому обслуговування тандира вимагає особливих навичок виконання техніки безпеки при виконанні таких робот, і цілком зрозуміло, що не варто дозволяти стороннім людям, а особливо дітям торкатися розігрітого тандира!
В утеплених тандирах, призначених для роботи в кафе, ресторанах, а також для домашнього користування - зовнішня оболонка корпусу практично не нагрівається, але і в цьому випадку слід дотримуватись елементарних правил техніки безпеки при здійснюванні таких робот.
У процесі приготування дуже часто доводиться знімати і ставити назад кришку тандира, така специфіка виробництва робот, так от, необхідно пам'ятати, що кришка має певну вагу, а оскільки це піч, то й певну температуру. Тому, слід заздалегідь придбати тканеві рукавички, а краще рукавички зі шкіри (краги) для безпечного виконання робот, захистивши, таким чином, себе від можливих проблем. Для зняття шампурів також рекомендується використовувати тканеві, або шкіряні рукавички.
Питання № 4: Чи потрібно «гасити» тандир?
Відповідь: Однозначної відповіді на це питання не існує. Можна сказати, зовсім не обов'язково, оскільки вугілля, яке утворилося після спалювання деревини просто догорить і саме згасне, тим більше, що розпечене вугілля на дні тандира при закритій кришці, не несе само по собі, загрози самозаймання. Можна так само відзначити, що категорично заборонено використовувати для «гасіння» тандира воду, а в окремих випадках, взимку, і сніг. Відповідь проста. Через велику різницю температур, яку Ви можете створити при поливанні водою, тандир може дати тріщини, які не підлягають реставрації чи ремонту. Тому, напрошується елементарна людська порада: при тривалому зберіганні, а особливо в період міжсезоння, накривайте вироб чохлом, або поліетиленовою плівкою, а якщо є можливість, то переставте його в неопалюване господарське приміщення. Далі по темі. Якщо вже й виникла ситуація, коли тандир не використовувався довгий час і знаходився на відкритому повітрі, а значить піддавався впливу дощу і снігу, то з неї можна вийти таким чином: очистити тандир від снігу, якщо він присутній, переконатися в тому, що всередині судини немає залишків води, далі завантажити невелику кількість дров і розпалити, відповідно до інструкції, кришка при цьому, не повинна знаходиться на корпусі. Дуже важливо пам'ятати, що в нашому випадку Ви розпалили тандир не для приготування в ньому чогось, а розпалили, щоб висушити, а це означає, що форсувати цей процес недоцільно. Просто додавайте по одній дровині в перебіг тривалого часу (не менше двох годин). Повірте, Ваше вироб віддячить Вас, але трошки піздніше, при наступному використанні.
Питання № 5: Як зберігати тандир?
Відповідь: Якщо Ви не плануєте використовувати тандир в міжсезоння та зимовий час, то зберігати бажано під навісом або в закритому приміщенні, якщо є така можливість. Якщо такої можливості не існує, то можна зберігати і на вулиці, попередньо накривши чохлом, або захисною плівкою. На відміну від стаціонарних тандирів, наші тандири - мобільні. Тому і існує можливість вільно планувати і вибирати місце, де найкраще поставити тандир на зберігання.
Питання № 6: Після першого розпалювання, на тандирі з'явилися тріщини. Що робити?
Відповідь: «Волосяні тріщини», що з'явилися під час першого розпалювання - не є дефектом, або браком. Ці тріщини виконують роль теплових швів при нагріванні та охолодженні тандира. Для того щоб вони були максимально непомітними, необхідно при першому розпалюванні піднімати температуру в тандирі максимально динамічно, тобто плавно (читати: «Перші кроки після купівлі тандира»)
Питання № 7: Який вид палива краще використовувати для розпалювання тандира? Що краще? Чи існують альтернатвние види палива?
Відповідь: Краще за все використовувати для цього звичайні дрова, а саме такі, які мають відмінне жаровиділиння, тим самим вони надалі заощадять Вам час для приготування страв. Це дрова із деревини бука, дуба, граба, ясеня, акації, іншими словами дрова, які мають високу ступінь тепловіддачі. А тепер найцікавіше. Як показала практика, використовувати дрова хвойних, а також фруктових дерев для розпалювання - не рекомендується, оскільки при розпалюванні такої деревини в закритому просторі виділяється специфічний запах. В якості палива для тандирів, печей та мангалів також можна використовувати сучасні, альтернативні види - паливні пелети, паливні брикети, чи всім відоме деревне вугілля.
Питання № 8: Чи потрібно прибирати з тандира вугілля, яке утворилося в процесі перегорання дров, перед завантаженням заздалегіть підготовленних напівфабрикатів: м'яса, риби, овочів та іншого?
Відповідь: У тандирі можна готувати Ваші улюблені страви як з вугіллям на дні судини, так і без нього, адже джерелом тепла для приготування є не вугілля, а потужна тепловіддача стінок глиняної судини. Якщо Ви любите дієтичні страви, то вугілля необхідно прибрати перед завантаженням в тандир за допомогою совка і коцюби, а якщо любите страви з коринкою і димком, то в цьому випадку вугілля можна залишити в тандирі.
Питання № 9: Скільки закладок напівфабрикатів страв можна зробити за одне розпалювання тандира?
Відповідь: Кількість завантажень залежить від обраних Вами страв, а також від об'єму тандира, іншими словами від розміру вироба. У стандартному тандирі, наприклад, якщо запікаєте свинячу або баранячу ногу, яка готується 2-2,5 години, то це одне завантаження. В принципі, за одне розпалювання (загальний час приготування 2-2,5 години) в стандартному тандирі можна приготувати наприклад: свинний шашлик (15-20 хвилин) + запекти овочі (30-40 хвилин) + лаваш з сулугуні та зеленню (2 - 3 хвилини), тобто до трьох завантажень, але час приготування кожного наступного завантаження буде збільшуватися в два рази. Якщо Ви плануєте за одне розпалювання зробити від двох до трьох завантажень, то спочатку необхідно приготувати м'ясо або рибу, і тільки потім овочі. У разі, якщо температури в тандирі стало не достатньо, для приготування запланованої страви, то Вам необхідно буде покласти на розпечене вугілля одну-дві дровини, зачекати деякий час, щоб тандир знову набрав необхідну температуру і тільки потім продовжити приготування. В утеплених тандирах робоча температура всередені судини утримується в два рази довше, відповідно за одне розпалювання можна приготувати в два рази більше страв.
Примітка: з овочів найдовше готується печена картопля.
Питання № 10: Чи можна випікати в тандирах коржі?
Відповідь: Так, звичайно можна. Ми розуміємо, що спочатку слово «тандир» асоціюється у всіх саме з коржиками. Тандири, пропоновані нами до продажу, є універсальними. Єдине, що варто пам'ятати, це: не завантажувати в тандир м'ясо, рибу, овочі, коли Ви випікаєте в ньому коржі або хліб. Причина дуже проста - вберегти страви з тіста від стороннього запаху. І, звичайно ж, як і в будь-якій іншій справі, бажано, щоб цим займалася спеціально навчена людина, яка має відповідні навики. Якщо Ви відчуваєте, або впевнені, що у Вас всі ці якості присутні, то без проблем, пробуйте!
Питання № 11: У Вас є документи, які підтверджують, що Ваша продукція виготовлена згідно з ТУ і не має шкідливих речовин або домішок?
Відповідь: Так, звичайно є. Товари нашого інтернет-магазину «Дом Комфорта» - тандири, печі, а також додаткові аксесуари з нержавіючої харчової сталі успішно пройшли всі лабораторні дослідження і випробування. Наша продукція не має шкідливих домішок і при високих температурах не виділяє шкідливих речовин, відповідає всім санітарним нормам, вимогам якості та безпеки відповідно до вимог чинного санітарного законодавства України, про що свідчать висновки експертизи, видані державною санітарно - епідеміологічною службою Міністерства охорони здоров'я України.
Питання № 12: Яке завантаження шампурів більш ефективне: верхнє, через спеціальні прорізі у великій верхній кришці тандира, або, так зване ,внутрішнє нижнє завантаження за допомогою вивішування шампурів на опорне кільце під кришкою?
Відповідь: Однозначної відповіді не існує. Одним користувачам подобається, так-би мовити, верхнє завантаження, з тієї простої причини, що немає потреби знімати і ставити верхню кришку на горловину тандира, просто використовуючи при цьому шампури-шпаги з дерев'яними ручками, які вставляються в спеціальні прорізі, і вони мають рацію, бо кришка має певну вагу. Інші воліють використовувати нижнє завантаження, для чого підходять спеціальні тандирні шампури з гачками для вивішування на внутрішнє кільце, а деякі користувачі замість шампурів, мають справу з решітками, насадками, стаціонарними шампурницями або гачками. Тому і не існує якоїсь єдиної поради. Можна сказати просто: купуючи тандир для заміського будинку або дачної ділянки, Ви, через деякий час, прийдете до простого висновку: для приготування м'яса (шашлик, або суцільний шматок), риби, овочів, для випічки коржів, самси необхідно мати всілякі аксесуари. І ми, звичайно, обов'язково допоможемо Вам підібрати і придбати це додаткове обладнання в нашому інтернет-магазині.
Питання № 13: За якими критеріями або технічним характеристикам необхідно підбирати тандир для приватного заміського будинку або для дачної ділянки?
Відповідь: Якщо кількість гостей не перевищує 6-ти чоловік і Ви бажаєте виїхати на природу, прихопивши з собою тандир, то цілком підійде варіант тандирів малих розмірів: тандир № 1 або тандир № 2. Якщо кількість гостей від 6-ти до 10-ти чоловік, то ми рекомендуємо придбати тандир стандартний середніх розмірів: тандир № 2,5, тандир № 3. Якщо кількість гостей від 10-ти чоловік і більше, то в цьому випадку ми можемо запропонувати на вибір: стандартний великий тандир № 4 (велика горловина - 40см), або утеплені тандири, які утримують тепло в два рази довше, ніж стандартні, що природно економить Вам час і нерви, а якщо Ваші гості увійдуть в смак і стануть зажадати повторної порції, то тандир № 4 або тандир утеплений виконає своє завдання на всі сто відсотків.
Міркуйте, вибір за Вами.
інтернет-магазин "Дом Комфорта"
Телефонуйте: роб.тел.: 5168546, 5177011;
моб.тел.: 0679919243, 0675004439;
Пишіть: dimkomforta@gmail.com
Чекаємо Вас за адресою: м.Київ, вул.Луначарського 22-б;
Детальна інформація на сайті: http://www.domkomforta.budsvit.ua
09 01 2016 11:46
11 01 2016 16:46
Здравствуйте!Хотим приобрести тандыр и поставить его в кафе( которое находиться во встроенном помещении жилого дома) каким образом это все осуществляется?
|
Хотим приобрести тандыр и поставить его в кафе( которое находиться во встроенном помещении жилого дома) каким образом это все осуществляется?