Казан вперше з'явився в Середній Азії, коли кочуючі завойовники змушені були готувати їжу для цілого війська в умовах безперервних походів. В обов'язковий раціон кочівників входило м'ясо і борошно. Саме тоді були придумані великі каструлі напівкруглої форми з товстими стінками, в яких зручно було готувати їжу для великої кількості людей.
Технологія приготування їжі в казані.
Для того, щоб страви, приготовані з використанням казана, мали особливі смакові якості необхідно дотримуватися наступних технологічних прийомів:
- більшість страв вимагають, щоб ємність була попередньо розігрітою. Після того, як казан нагрівся, в ньому гріють жир для смаження з витопленого сала;- для обсмажування м'яса потрібен великий вогонь, при якому м'ясні шматочки покриються рум'яною скоринкою. При цьому необхідно стежити, щоб вони не пересмажилися і залишалися соковитими всередині;- для того щоб їжа приходила в готовність одночасно по всьому об'єму, а не тільки ...
Витає в повітрі аромат хвої та мандаринів - це, мабуть, ті асоціації, які виникають у більшості наших з вами співвітчизників при згадці новорічних свят. Пам'ятаєте старий добрий віршик про те, як хочемо ми туди, «де ялинка в ваті, і злегка за 30 татові ...»? Так ось саме з ялинкою, з живою новорічної ялинкою, прикрашеної різнокольоровими кульками та мерехтливими гірляндами асоціюється у нас з вами найулюбленіше свято всіх дітей і дорослих.
Саме тому і намагаємося ми числа так 30 або навіть 31 грудня потрапити на ринок і принести звідти лісову красуню, щоб хоча б на кілька днів створити в будинку казкову атмосферу. Однак як же боляче потім викидати цю ялинку - зів'ялу, опустившись гілочки і втрачає свої голки. Але робити це зовсім не обов'язково, адже можна купити ялину в горщику, дбайливо висаджену умілими руками і покликану радувати покупців не пару днів в році, а довго, протягом багатьох десятиліть.
Ялинки в горщиках: що треба знати перед покупкою?
Придбання живий ...
Тандир. Ваші запитання - наші відповіді.
Питання № 1: Чи можна розпалювати тандир на віранді або в альтанці?Відповідь: НІ, якщо в конструкції віранди або альтанки не передбачена система вентиляції над тандиром або висота альтанки менше, ніж 3-и метри. Не можна розпалювати тандир в закритих приміщеннях! При розпалюванні, висота полум'я над тандиром може сягнути більш, ніж півметра, а якщо додати до цього ще й висоту самого виробу, то вийде критично небеспечний показник.
Питання № 2: Чи можна користуватися тандиром взимку?Відповідь: Так, його можна використовувати в будь-який час року, але при достатньо мінусових температурах кожне розпалювання повинно бути таким динамічним, як і при першому розпалюванні, тобто необхідно температуру піднімати максимально плавно (читати: «Перші кроки після купівлі тандира»). Намагатися не допуськати попадання рясних ...
У керамічному посуді готували їжу з давніх віків. Страви в глиняних горщиках виходять смачніше і корисніше, ніж у звичайному посуді. Приготування їжі в глиняних горщиках помітно економить час, при цьому, дозволяючи отримати в результаті ароматне і соковите блюдо.
Столовий керамічний посуд, представлений в інтернет-магазині «Дім комфорту», в процесі виробництва пройшла двічі стадію випалу при температурі до 1200 градусів і виготовлена за спеціальною технологією з натурального і екологічно чистої сировини - червоної глини, що дозволяє повністю зберігати в продуктах вітаміни, поживні речовини і аромати. За результатами державної санітарно - епідеміологічної експертизи № 05.03.02-04 / 21852, видане Міністерством охорони здоров'я України, столовий керамічний посуд зроблений згідно всіх стандартів, санітарних правил, медичних показників безпеки і відповідає умовам чинного санітарного законодавства України.
Існує кілька правил, яких необхідно ...
ТАНДИР - східна піч для приготування різноманітних смачних страв, як альтернатива сучасному мангалу та барбекю. Ми пропонуємо Тандири, виготовлені з екологічно чистої білої каолінової глини, замішаної з вогнетривким шамотом і обпаленої при температурі близько 1200 градусів Цельсія. Підтвердженням екологічності наших тандирі є Висновок державної санітарно - епідеміологічної експертизи МОЗ України на тандирі № 05.03.02-04 / 4151 від 16.02.2016 року.
У Тандирі можна легко приготувати шашлик, м'ясо, рибу, овочі, коржики, запекти баранячу ногу, піцу. Це завжди: корисна і якісна їжа, різноманітність страв, зручність в приготуванні і можливість готувати в будь-який час року, незалежно від погоди. Вогонь розпалюється всередині тандира, при цьому нагріваючи стінки, які рівномірно віддадуть тепло для приготування страв. Вам не потрібно буде перевертати м'ясо, або крутити шампура і гасити вогонь, як на мангалі. Жар від розігрітих стінок тандира обсмажити продукти рівномірно з усіх ...